ua en ru

Прикордонники затримали організаторів каналу нелегальної міграції до Польщі

Прикордонники затримали організаторів каналу нелегальної міграції до Польщі Фото: затримання організатора переправлення нелегалів (скріншот із відео ДПСУ)

Організаторів незаконного переправлення до Європи вихідців із Азії затримали "на гарячому"

Співробітники Державної прикордонної служби України спільно з представниками Національної поліції та під контролем прокуратури Львівської області виявили та затримали на гарячому організаторів незаконного переправлення до Європи вихідців із Азії. Про це повідомляє прес-центр ДПСУ.

Зазначено, що ще на початку року оперативні підрозділи Держприкордонслужби отримали інформацію про спробу налагодження у Львівській області каналу незаконного переправлення мігрантів до Польщі.

"З’ясувалося, що ініціатором такого незаконного бізнесу була громадянка України. Також прикордонники задокументували три факти переміщення з України до ЄС громадян Туреччини, Пакистану та Бангладеш. А ще розкрили весь механізм та схему протиправної діяльності як організатора, так і її спільників", - йдеться в повідомленні.

У ДПСУ повідомили, що після розкриття схеми та ролі всіх учасників каналу незаконної міграції прикордонники провели операцію з одночасного їхнього затримання.

"На околиці Рави-Руської затримали мінівен, в якому перебувало четверо вихідців із Пакистану та Туреччини у супроводі організатора та спільника. Водночас у Львові затримали двох інших співучасників каналу незаконної міграції", - доповіли у відомстві.

Там також додали, що членам протиправної групи оголошено підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК, та поміщено в ізолятор тимчасового тримання. Затриманим також обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що миколаївські правоохоронці припинили діяльність злочинного угруповання, яке займалося продажем українок за кордон для нелегального надання інтимних послуг.