ua en ru

Прикордонники затримали іноземний корабель, який заходив у кримські порти

Прикордонники затримали іноземний корабель, який заходив у кримські порти Фото: корабель-порушник (ДПСУ)

Корабель затримали на Дунаї при проході з Румунії в Грецію

Прикордонники Одеського загону морської охорони Держприкордонслужби затримали іноземний корабель, який законно заходив у кримські порти. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Повідомляється, що судно змінило прапор і назву, намагаючись заплутати правоохоронні ограни, але прикордонники ретельно відслідковували шлях судна по унікальному ідентифікатору суду (IMO). Номер залишається пов'язаним з корпусом судна протягом усього часу його існування, незалежно від зміни назви, прапора або судновласника.

Теплохід SAN PORFYRIOS під прапором Белізу був зупинений прикордонниками Одеського загону морської охорони Держприкордонслужби в українських водах річки Дунай під час прямування з Румунії в Грецію.

За попередніми даними, судно під назвою Sava Lake (прапор Панами) і тим самим ІМО, що і SAN PORFYRIOS, неодноразово, протягом 2014-2015 років, заходило в тимчасово закриті порти Автономної Республіки Крим .

З метою з'ясування обставин, прикордонники провели огляд суднових приміщень і перевірку суднових документів. Первинний огляд показав, що судова і навігаційна документація в повному порядку. Відміток про заходи в порти Криму немає.

Ретельний аналіз архівної документації дозволив виявити, що на борту є суднові документи, в яких зафіксовані неодноразові заходи SAN PORFYRIOS у кримські порти.

До того часу судном керував інший капітан, а екіпаж неодноразово змінювався. Проте один з помічників капітана двічі був в портах АР Крим на даному судні, а тому є порушником українського законодавства. Іноземцю заборонено в'їзд в Україну на 3 роки.

Всі факти виявлених правопорушень зафіксовані, зібрані копії підтверджуючих документів, для правової оцінки вони будуть передані в прокуратуру.

altaltalt

Фото: затримання корабля (ДПСУ)

Нагадаємо, 30 листопада 2016 року поблизу українського дунайського порту Рені прикордонники затримали іноземне судно Sky Moon, яке 8 разів заходило в порти окупованого Криму.