ua en ru

Прикордонники затримали в Харкові двох членів "Ісламської держави"

Прикордонники затримали в Харкові двох членів "Ісламської держави" Фото: затриманих таджиків розшукував Інтерпол

Затримані планували влаштувати ісламську революцію в Таджикистані

Співробітники Держприкордонслужби, які несуть службу в аеропорту Харкова, виявили та затримали двох громадян Таджикистану, які причетні до діяльності терористичної організації "Ісламська держава" та розшукувалися Інтерполом. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

"Так, учора у пункті пропуску "Харків-авіа" прикордонники Харківського загону під час оформлення рейсу сполучення "Стамбул-Харків" виявили двох громадян Таджикистану. На них під час перевірки спрацювала база даних Інтерполу", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що у затриманих таджиків прикордонники виявили відео-уроки арабською мовою, на яких зображено порядок та повну інструкцію щодо виготовлення вибухового пристрою, який активується за допомогою мобільного телефону.


"Також на флеш носіях знаходилися відеофайли, в яких містилися фото осіб мусульманської зовнішності зі зброєю. Крім того, у них було знайдено літературу екстремістського характеру. Згодом затримані пояснили, що планували влаштувати ісламську революцію в Таджикистані", - з'ясували прикордонники.

Про факт виявлення осіб поінформовано Укрбюро Інтерполу в Києві. За результатами перевірки встановлено, що затримані перебувають у міжнародному розшуку, як особи, що причетні до міжнародної терористичної організації "Ісламська держава". Затриманих передано компетентним органам.

Нагадаємо, нещодавно співробітники ДПСУ, які несуть службу в аеропорту Харкова та у пункті пропуску "Платонове", виявили та затримали росіянина і молдованина, які розшукувалися Інтерполом за різні злочини.