ua en ru

Прикордонники затримали громадянина Угорщини, який ймовірно воював на боці бойовиків

Прикордонники затримали громадянина Угорщини, який ймовірно воював на боці бойовиків Фото: прикордонники

В нього виявили атрибути Комуністичної партії

Прикордонники виявили в "Зайцевому" угорця, який міг воювати у складі незаконних збройних формувань на сході країни та потрапив в Україну незаконно. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

"Громадянина Угорщини, який міг брати активну участь у діяльності незаконних збройних формуваннях, затримали прикордонники Краматорського загону. Чоловіка виявили під час перевірки на контрольному пункті "Зайцеве", коли він саме прямував з підконтрольної бойовикам території. Іноземець не мав при собі належних дозвільних документів. Крім того в нього виявили атрибути Комуністичної партії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, прикордонники встановили, що в Україну чоловік потрапив незаконним шляхом, скоріш за все через територію Росії на ділянці, що непідконтрольна Україні, адже офіційно державний кордон він не перетинав.

Також було встановлено, що свого часу угорець навчався у військовому закладі на артилериста.

"В даний час затриманого передали співробітникам Національної поліції для з'ясування всіх обставин", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ викрила контрабандне ввезення з РФ 850 тис. гривень для фінансування сепаратизму.