ua en ru

У Сумській обл. затримали громадянина Молдови, який віз в багажнику нелегала

У Сумській обл. затримали громадянина Молдови, який віз в багажнику нелегала Фото: затриманий нелегал (dpsu.gov.ua)

Порушники намагалися потрапити до України з Росії

Працівники Сумського загону Державної прикордонної служби України (ДПСУ) запобігли незаконному перетинанню українського кордону громадянином Молдови. Про це повідомляє прес-центр ДПСУ.

Зазначається, що при перевірці автомобіля марки Volvo російської реєстрації, на якому в’їжджав в Україну із Росії громадянин Молдови, прикордонний наряд в багажному відділенні транспортного засобу виявив пасажира-нелегала, яким також виявився громадянин Молдови. Він знаходився між заднім сидінням і пральною машиною та був накритий особистими речами.

В прикордонній службі відзначили, що чоловік напередодні вже намагався перетнути російсько-український кордон. Прикордонники його не пропустили та повернули до Росії, оскільки йому було заборонено в'їзд в Україну терміном на 3 роки.

У Сумській обл. затримали громадянина Молдови, який віз в багажнику нелегала
У Сумській обл. затримали громадянина Молдови, який віз в багажнику нелегала

Зазначається, що стосовно 33-річного іноземця складені адміністративні матеріали за статтями 203-1, 204-1 КУпАП, а також стосовно нього буде прийняте рішення про відмову в перетинанні кордону та про продовження терміну заборони в’їзду в Україну терміном на 10 років

Щодо водія відкрите впровадження за частиною 1 статті 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляли, що працівники прикордонної служби затримали у аеропорту "Бориспіль" (Київ) росіянина, який перебуває в розшуку та намагався перетнути кордон за підробним документом громадянина України.