ua en ru

Прикордонники наразі здійснюють виключно охорону держкордону, - Держприкордонслужба

Прикордонники наразі виконують завдання виключно з охорони державного кордону.

Прикордонники наразі виконують завдання виключно з охорони державного кордону. Про це йде мова в заяві Державної прикордонної служби України (Держприкордонслужба).

"Увесь персонал відомства продовжує виконувати свої завдання щодо охорони державного кордону України виключно в межах, передбачених законами України "Про державний кордон України" та "Про державну прикордонну службу України", - йдеться в заяві.

У відомстві зазначають, що наразі співробітники Держприкордонслужби перебувають в підрозділах органів охорони державного кордону та виконують державні функції щодо забезпечення недоторканності державного кордону України, безперебійної роботи пунктів пропуску, належної безпеки пасажирів, що перетинають державний кордон, які передбачені законодавством України та міжнародними угодами.

Зазначимо, вчора, 19 лютого 2014 р., голова Служби безпеки України (СБУ) Олександр Якименко заявив про початок підготовки до проведення антитерористичної операції в Україні. При цьому відповідно до українського законодавства до цієї роботи можуть бути залучені, зокрема, і співробітники Прикордонної служби України.