ua en ru

Прикордонники викрили виробництво контрафактних тютюнових виробів для експорту в ЄС

Прикордонники викрили виробництво контрафактних тютюнових виробів для експорту в ЄС Фото: прикордонники (dn.gov.ua.jpg)

Злочинцям допомагали громадяни Молдови

Прикордонники викрили виробництво контрафактних тютюнових виробів для поширення на території України та експорту в країни Європейського Союзу (ЄС). Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

"Добре організовану схему контрабандистів прикордонники спільно з іншими правоохоронними органами виявили нещодавно в Чернівецькій області", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, під час відпрацювання оперативної інформації було встановлено, що підозрювані налагодили виробництво контрафактних тютюнових виробів на території Чернівецької області з метою подальшого збуту товару як на території України, так і на території країн ЄС.

Встановлено, що поетапне виробництво було налагоджене в різних населених пунктах на території Чернівецької та Івано-Франківської областей. Залучення до виробництва громадян іншої держави - Молдови, дозволяла контрабандистам вміло конспірувати свою діяльність.

altaltaltaltaltaltalt

Фото: прикордонники викрили виробництво тютюнових виробів (dpsu.gov.ua)

Так, оперативно-слідчі групи до складу яких увійшли представники Національної поліції у Львівській області та оперативні співробітники Західного регіонального управління Держприкордонслужби, за підтримки мобільного підрозділи Чернівецького прикордонного загону та представників БКОП УСБУ провели обшуки на місці виробництва контрафактних підакцизних товарів - у житлових приміщеннях фігурантів, їх автомобілях та місцях накопичення давальницької сировини

За результатами обшуків в н.п.Чернивка Новоселицького району Чернівецької області виявлено незаконно встановлену лінію з виробництва підакцизних товарів, готової продукції - 25 ящиків сигарет, невикористаний тютюн та інші витратні матеріали. Також на місці було виявлено 7 каністр з 210 літрів спирту та 14 ящиків горілки загальним обсягом 140 літрів. Наразі слідчі дії тривають.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прикордонники Краматорського загону спільно з співробітниками ДФС сьогодні, 19 липня, виявили в контрольному пункті в'їзду-виїзду "Майорське" 9 ікон, які, можливо, становлять історичну та культурну цінність.