ua en ru

Прикордонники викрили схему незаконного ввезення авто на іноземних номерах

Прикордонники викрили схему незаконного ввезення авто на іноземних номерах Фото: авто на єврономерах (РБК-Україна)

Жителі Волинської області організували сіру схему ввезення автомобілів на єврономерах

Державна прикордонна служба України викрила схему незаконного ввезення автомобілів на іноземних номерах. Про це йдеться в повідомленні Держприкордонслужби.

Повідомляється, що робота тривала більше року, а механізм порушення полягав у незаконному ввезенні до України з Польщі автомобілів польської та литовської реєстрації. При цьому використовувалися підроблені контрольні талони з відмітками прикордонної служби та митниці про перетин кордону. На даний момент підтверджено незаконне ввезення 131 авто через пункт пропуску "Ягодин".

Також повідомляється, що 30 березня пройшли обшуки у сімох фігурантів кримінальної справи. У ході обшуку правоохоронці вилучили кілька транспортних засобів та ряд доказів.

"Зокрема, в ході обшуків виявлено 4 незаконно ввезені транспортні засоби, 32 комплекти номерних знаків на автомобілі польської та української реєстрації, підроблені датоштампи прикордонних і митних органів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, виявлені окремі елементи відбитків і штампів українською і польською мовами, що використовувалося для підробки документів, підроблені печатки польських нотаріусів, більше 1000 бланків контрольних талонів, більше 60 польських свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, близько 60 пакетів документів на автомобілі. Слідчі дії тривають, вивчається питання щодо додаткової кваліфікації дій учасників злочинної групи.

Прикордонники викрили схему незаконного ввезення авто на іноземних номерахПрикордонники викрили схему незаконного ввезення авто на іноземних номерахПрикордонники викрили схему незаконного ввезення авто на іноземних номерах

Фото: у Волинській області викрили схему ввезення автомобілів

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більше 246,4 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією незаконно перебувають на території України.