ua en ru

Прикордонники завадили вивезенню старовинних предметів в Румунію

Прикордонники завадили вивезенню старовинних предметів в Румунію Фото: прикордонник (УНІАН)

Громадянин Великобританії приховав предмети старовини в автомобілі Jeep

Українські прикордонники припинили спробу вивозу ряду старовинних предметів з України в Румунію. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

"На кордоні з Румунією прикордонники завадили вивезенню старовинних предметів за кордон. Сьогодні вночі в пункті пропуску "Порубне" прикордонники спільно з співробітниками фіскальної служби затримали іноземця, який намагався вивезти з території України предмети, що мають історичну цінність", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, 43-річний громадянин Великобританії приховав в автомобілі Jeep британської реєстрації понад 150 монет різного історичного періоду, кілька старовинних книг, в тому числі і біблію Англіканської церкви, 5 нагрудних знаків, кишенькові годинники, два праски, шпагу і рапіру, які ймовірно мають історичну та культурну цінність.

Наголошується, що всі предмети старовини вилучені та передані співробітниками Національної поліції для подальших слідчих дій та експертизи.

ПРЕДМЕТИ СТАРОВИНИ З ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ Сьогодні вночі в пункті пропуску «Порубне» прикордонники затримали іноземця, який...

Опубліковано Державна прикордонна служба України 11 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на українсько-польському кордоні прикордонники відділу "Шегині" затримали громадянина Туреччини.