ua en ru

Прикордонники запобігли контрабанді вертолітних деталей в Молдову

Прикордонники запобігли контрабанді вертолітних деталей в Молдову Фото: прикордонники

Українці намагалися перевезти запчастини до Мі-8 і Мі-24

Прикордонники завадили контрабанді деталей до вертольотів Мі-8 і Мі-24 через українсько-молдовський кордон. Про це повідомили в прес-службі Держприкордонслужби України.

"В ході проведення оперативних заходів з протидії переміщенню через державний кордон України товарів військового призначення співробітники оперативного підрозділу Південного регіонального управління в пункті пропуску "Цекинівка" затримали двох громадян України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, зловмисники приховали серед особистих речей легкового автомобіля "Міцубісі" і намагались незаконно перемістити до Молдови запчастини до двигунів вертольотів Мі-8 і Мі-24. Чоловіки представилися працівниками однієї з українських авіакомпаній, а вантаж везли в аеропорт Молдови для ремонту вертольотів.

За даним фактом у слідчий відділ УСБУ у Вінницькій області направлено повідомлення про виявлення в діях вищевказаних осіб ознак кримінального злочину за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу "Порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю".

altaltaltalt

Фото: українці намагалися перевезти запчастини до Мі-8 і Мі-24

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Чернівецькій області співробітники Держприкордонслужби в рамках операції "Кордон-2017" затримали двох контрабандистів сигарет з 12 ящиками тютюнових виробів.