ua en ru

Прикордонники зупинили біля кордону 12 нелегалів, серед яких 4 дітей

Прикордонники зупинили біля кордону 12 нелегалів, серед яких 4 дітей Фото: затримані на кордоні нелегали

Серед них були громадяни Туреччини, Вірменії, Камеруну, Кот-д Івуару та Гвінеї

Кілька груп незаконних мігрантів у кількості 12 оcіб затримали співробітники Державної прикордонної служби в рамках протидії нелегальній міграції цієї ночі. Про це повідомляє прес-центр ДПСУ.

Зазначено, що прикордонники Мостиського загону 9 осіб виявили сьогодні вночі неподалік н. п. Малнів Львівської області в результаті відпрацювання інформації, що надійшла від оперативних підрозділів.

"Порушників зупинили під час подолання ними загороджувального паркану, за 10 метрів від кордону. Серед них було 5 дорослих та 4 дітей. Двоє чоловіків, жінка та двоє дітей мали документи громадян Туреччини. Ще один чоловік та жінка і двоє дітей - громадян Вірменії. Усі затримані потрапили в Україну законним шляхом, однак далі, ризикуючи в холодну пору життям маленьких дітей, вирішили перейти кордон через ліси, в обхід пунктів пропуску", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, групу осіб доставлено у відділ прикордонної служби. На порушників складено протоколи за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП. Зараз з’ясовуються обставини їхньої незаконної подорожі.

"Крім того, сьогодні вранці прикордонний наряд відділу "Косине" Мукачівського загону затримав трьох нелегалів - громадян Камеруну, Кот-д Івуару та Гвінеї. Двоє із порушників не мали жодних документів, ще один мав посвідку на проживання в Україні. Наразі щодо затриманих також тривають фільтраційні заходи", - доповіли в ДПСУ.

Нагадаємо, на Волині 21 жовтня правоохоронці зі стріляниною затримали групу осіб на автомобілях, які мали наміри незаконно перемістити через державний кордон до Білорусі контрабанду м’яса.