ua en ru

Прикордонники порушують права затриманих за адміністративні правопорушення, - ГПУ

Прикордонники порушують права затриманих за адміністративні правопорушення, - ГПУ Фото: прокуратура (УНІАН)

До відповідальності притягнули майже 80 посадових осіб

Генеральна прокуратура України (ГПУ) виявила порушення працівниками Державної прикордонної служби України прав затриманих за адміністративні правопорушення. Про це повідомили в прес-службі ГПУ.

"Органами прокуратури встановлено порушення прав затриманих при застосуванні працівниками Держприкордонслужби заходи з обмеження особистої свободи громадян за адміністративні правопорушення", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, встановлено, що в 2017 році співробітниками органів Держприкордонслужби у місця тимчасового утримання вміщено понад 300 чоловік, в основному за вчинення адміністративних правопорушень, пов'язаних з незаконним перетинанням державного кордону.

Так, в рамках проведених перевірок по всіх регіонах держави встановлені порушення прав людини за адміністративне затримання, доставляння осіб та застосування інших заходів примусу, які обмежують особисту свободу.

Працівниками порушувалися права затриманих, які перебували в пунктах тимчасового тримання та спеціальних приміщеннях, законності їх поміщення в спеціальні установи, дотримання термінів утримання, забезпечення належних умов, роз'яснення прав тощо.

Наголошується, що для відновлення конституційних прав громадян прокурорами внесено понад 30 документів прокурорського реагування, до відповідальності притягнуто майже 80 посадових осіб органів охорони державного кордону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прикордонникам підняли виплати за виконання завдань у зоні проведення антитерористичної операції.