ua en ru

Прикордонна служба працює над розширенням своїх повноважень, - Цигикал

Прикордонна служба працює над розширенням своїх повноважень, - Цигикал Фото: Петро Цигикал (mvs.gov.ua)

На сьогоднішній день розглядається можливість надання службі функції досудового слідства

Державна прикордонна служба України працює над розширенням своїх повноважень. Про це сьогодні, 31 жовтня, сказав голова ДПСУ Петро Цигикал, передає прес-служба відомства.

"Слід акцентувати увагу на нашій роботі щодо розширення повноважень служби. Спільно зі Службою безпеки України формується вертикаль розвідувальних загонів відомств. Згідно із законом, наші підрозділи внутрішньої безпеки мають такі повноваження", - зазначив Цигикал.

Він підкреслив, що на сьогоднішній день розглядається можливість надання службі функції досудового слідства. Цигикал нагадав, що на кордонах держави має запрацювати інститут прикордонних дільничних.

"Завдання прикордонних дільничних - робота в селищних радах та місцевим населенням, проводити профілактичну роботу по попередженню контрабанди та інших злочинів на кордоні", - зазначив голова ДПСУ.

Цигикал наголосив, що наразі триває робота по збільшенню щільності кордону.

"Наразі ми маємо один прикордонний підрозділ на 80-100 кілометрів кордону. Але іноземний досвід підказує, щоб забезпечити надійну охорону рубежів держави, необхідно мати такі підрозділи кожні 20 кілометрів. На самому кордоні мають з’явитися модульні містечка, між якими будуть зведені спостережні вежі", - сказав він.

Нагадаємо, у Державній прикордонній службі України заявляють, що провокаційні дії незаконних збройних формувань на Донбасі викликають черги в контрольних пунктах в'їзду-виїзду на лінії розмежування.