ua en ru

Погода в Україні: до кінця листопада - тепло та без опадів, з 2-3 грудня - сніг

В Україні до кінця листопада очікується суха і тепла погода, сніг прогнозується на 2-3 грудня. Про це сьогодні повідомив заступник директора Українського Гідрометцентру Анатолій Прокопенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"До кінця листопада в Україні збережеться досить тепла погода, в окремі дні пройдуть невеликі короткочасні дощі. Безумовно, що в цей час будуть спостерігатися й тумани. Пік тепла припадає на 30 листопада... Сніг, який почне випадати в перших числах грудня, не буде досить сильним - це невеликий сніг. Кількість опадів не буде перевищувати 5-10 мм, але враховуючи, що він буде постійно, то він весь час буде створювати якійсь проблеми для комунального господарства та для агробізнесу", - зазначив Прокопенко.

27 листопада температура вночі - від -3 до +3, вдень - від +1 до +6. У Криму - +2... +7 у південних та західних регіонах країни - +7... +12. До 29 листопада в Україні без істотних опадів, лише 27 листопада вночі у північно-східних та східних областях місцями дощ, можливий невеликий сніг, вдень у західних і північних областях - невеликий дощ. в Карпатах очікуються пориви вітру 15-20 м/с.

28-29 листопада температура по Україні вночі 0... +5, вдень - +4... +9, в Криму до +17. На півночі Лівобережжя та в Карпатському регіоні очікуються невеликі дощі.

30 листопада - 1 грудня по Україні вночі +4...+9, вдень - +9... +15. У південному регіоні вночі +8... +14, вдень - +12... +18, місцями - до +20.

З 1 грудня температура знизиться в західних, північних, центральних областях на 3-6 градусів. В західних областях очікується дощ зі снігом, у східному регіоні та в Криму - без істотних опадів. По Україні, крім західних областей, пориви вітру місцями до 15-20 м/с.

2-6 грудня очікується суттєве похолодання: вночі - -2... -8, місцями - до -10... -12. Вдень - 0... -6, на півдні України - -3... +3. По всій території України розпочнуться дощі з поступовим переходом у сніг.

Читайте також: Погода на сьогодні - в Україні хмарно з проясненнями, температура до +10 градусів