ua en ru

В Україні на початку червня очікуються помірні дощі, - Кульбіда

У перші дні червня погодні умови будуть подібні тим, що спостерігалися протягом минулого тижня: дощі будуть менш інтенсивними, лише подекуди вони будуть досягати критеріїв сильних.

У перші дні червня погодні умови будуть подібні тим, які спостерігалися протягом минулого тижня: дощі будуть менш інтенсивними, лише подекуди вони будуть досягати критеріїв сильних. Про це повідомив під час брифінгу в понеділок директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

"На минулому тижні в Україні спостерігались складні погодні умови, пов'язані з випаданням інтенсивних дощів. Протягом 2-3 червня погодні умови не зміняться. Таких інтенсивних і тривалих опадів вже не буде, будуть помірні дощі. Лише в окремих районах центральних областей (Дніпропетровська, Кіровоградська, Черкаська, Вінницька області) вони можуть досягати критеріїв сильних", - розповів Кульбіда.

За його словами, надалі температура повітря буде підвищуватися.

"2-3 червня вона складе +20...+25 С, на сході +28...+30 С. 4-5 червня дощі припиняться у північних, східних, а також деяких центральних областях. Зона опадів переміститься на захід і південь країни. В цей час стовпчики термометрів будуть підніматися на сході до +30...+33 С, на заході їх показники будуть коливатися в межах +20...+25 С. З 6 червня опади припиняться на всій території України, і температура повітря почне рости до +27...+32 С, на сході і північному сході - до +30...+35 С. А протягом 11-12 червня на всій території максимальна температура повітря складе +35 С", - підкреслив Кульбіда.