ua en ru

Погода на тиждень: В Україні нестабільна температура та опади

Погода на тиждень: В Україні мінлива погода з опадами і нестабільними температурними показниками.

Погода на тиждень: В Україні мінлива погода з опадами і нестабільними температурними показниками. Про це в ході брифінгу повідомив голова Українського гідрометеорологічного центру при ДержНС Микола Кульбіда (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні у нас зона опадів, яка охоплює західні області України. Дощі почалися ще 30 червня і триватимуть протягом всього дня. При цьому зона опадів буде поступово переміщатися до східних областей. І сьогодні вона охопить ще Житомирську та Вінницьку області України. При цьому в Карпатському регіоні слід чекати місцями сильних злив у супроводі гроз, граду та шквалів", - повідомив Кульбіда.

За його словами, 2 липня зона опадів пошириться на центральні та північні області України. Вдень вона зміститься на крайній північний схід, при цьому в більшості регіонів України опади припиняться.

Водночас температура повітря 3-4 липня порівняно з 1 липня значно знизиться - з 27...32 градусів до 21...26 градусів.

"Також 3-4 липня температура знизиться до 21-26 градусів. Крім півдня і південного сходу, буде збережений такий температурний режим. При цьому опадів у цей період буде мало. Починаючи з 5 липня температурний режим у країні знову почне рости, і 5-7 в Україні знову температура зросте до 27-32 градусів", - додав Кульбіда.

Також глава УкрГМЦ повідомив, що в Україні пожежна небезпека становить 3-4 клас.