ua en ru

ПОГ "Добробут" заявляє про "рейдерське захоплення" землі депутатом Березою

ПОГ "Добробут"

Керівництво підприємства ПОГ "Добробут" звернулось до генерального прокурора Віктора Шокіна, міністра внутрішніх справ Арсенія Авакова і директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника з повідомленням про факти "беззаконня і рейдерства" щодо сільгоспугідь підприємства. В якості організатора рейдерського захоплення керівництво підприємства називає народного депутата Юрія Березу, йдеться в офіційній заяві підприємства, яку опублікував Інтерфакс.

"14 березня бійці батальйону "Дніпро-1" на двох автомобілях не пустили наші трактори на оброблювані нами землі. Раніше, 29 лютого, ми виявили на законно виділених нам для обробки сільгоспполяг техніку, що належить людям, очевидно, підконтрольним народному депутату Юрію Березі. При цьому на поле, за свідченням очевидців, приїжджав сам народний депутат. У зв'язку з фактом, що мають ознаки рейдерського захоплення земель, нами була викликана поліція. Історія рейдерського захоплення оброблюваних нами угідь має вже більш ніж дворічну історію", - йдеться в заяві.

За даними підприємства, перші погрози працівникам "Добробуту" з боку людей з команди комполку "Дніпро-1" належать до осені 2014 року, а вже навесні 2015 р. люди з оточення нардепа "не тільки захопили офіційно надані підприємству в обробку землі, але і вивезли урожай". Неодноразові звернення в міліцію, а потім в поліцію, результату не дали, зазначили на підприємстві.

За оцінкою підприємства, збитки "Добробуту" в результаті "рейдерського захоплення" склали не менше 600 тис. грн.

"Враховуючи, що жодних законних підстав на обробку наших земель у Берези і його людей не було і бути не може, ми характеризуємо ці події як нахабне рейдерське захоплення, - йдеться в заяві, - Ми вимагаємо у правоохоронних органів дієво і оперативно захистити наші законні права. Ми володіємо державними актами на право постійного користування земельною ділянкою. Ми товарний сільгоспвиробник, зареєстрований у всіх необхідних інстанціях, маємо повне право обробляти ці поля і вести законну діяльність". На думку директора ПОГ "Добробут" Максима Ранчукова, "дії народного депутата спрямовані на дестабілізацію ситуації в сільській місцевості. Нацьковуючи місцевих жителів на співробітників "Добробуту", не дає можливість здійснювати господарську діяльність".

Так, керівництво підприємства "Добробут" наполягає на проведенні правоохоронцями негайних об'єктивних і незаангажованих слідчих дій, "незважаючи на депутатський статус Берези".

"Вважаємо, що відверто злочинним і рейдерським діям так званого "народного комбата" повинна бути дана відповідна правова оцінка", - резюмують автори заяви. При цьому в заяві наводяться оприлюднені в мережі відео, в яких наголошується, що це не перший випадок втручання Юрія Берези в господарську діяльність підприємств.