ua en ru

У поїзді "Львів-Київ" знайшли гранату, частину пасажирів евакуювали

У поїзді "Львів-Київ" знайшли гранату, частину пасажирів евакуювали Затримка руху поїзда становила 1 годину 7 хвилин

У поїзді "Львів-Київ" вночі близько 2:00 на станції Славута у Хмельницькій обл. виявлено предмет, за зовнішніми ознаками схожий на гранату. Про це повідомили у СЗГ управління МВС України на Південно-Західній залізниці.

Як повідомляється, в робочому тамбурі в ящику для вугілля провідник одного з вагонів виявив предмет, зовні схожий на гранату Ф-1.

"За 20 хвилин із двох вагонів евакуйовано 68 пасажирів, які здійснили посадку до інших вагонів поїзда", - сказано в повідомленні.

Працівниками вибухотехнічної служби НДЕКЦ при УМВС України у Хмельницькій області та кінологом обстежено відчеплені вагони. Як встановили фахівці, даним предметом є пустотілий корпус гранати Ф-1 і підривник без детонатора.

Гранату вилучили та направили на дослідження до служби НДЕКЦ при УМВС України у Хмельницькій області. Затримка руху поїзда становила 1 годину 7 хвилин.

Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 статті 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше у квітні Служба безпеки України (СБУ) затримала потяг з понад 100 т сульфату амонію, який застосовується у якості мінерального добрива, що слідував із самопроголошеної "Луганської народної республіки" для продажу на контрольованій Україною території.