ua en ru

Потяги "Тарпан" планується експлуатувати на швидкості 200 км/год

У 2015 р. Міністерством інфраструктури України заплановано проведення міжвідомчої комісії для прийняття швидкісних електропоїздів "Тарпан" ЭКр1 (виробництва Крюківського вагонобудівного заводу, - РБК-Україна) для роботи з максимальною швидкістю 200 км/год. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив екс-заступник міністра, радник голови Мінінфраструктури Олександр Кава.

Відзначимо, що зараз електропоїзди "Тарпан" ЭКр1 експлуатуються з максимальною швидкістю 160 км/год.

"Після розробки зазначеної документації та отримання дозволу для швидкісних електропоїздів, ми зможемо на певних ділянках підвищувати швидкість ж/д сполучення. Впровадження ж максимальної швидкості в 200 км/год займе кілька років", - підкреслив Кава.

Чиновник зазначив, що впровадження більш високих швидкостей (понад 250 км/год, - ред.) поки що неможливо, через відсутність платоспроможного попиту на таку послугу.

"Світовий досвід показує, що високошвидкісний рух має сенс на лініях, де середньодобовий пасажиропотік не менше 15-20 тис. пасажирів. І, звичайно, важлива платоспроможність клієнтів. У нас населення не готове платити, наприклад, в середньому 100-120 євро, щоб проїхати з Києва в Харків", - додав Кава.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укрзалізниця" ініціює підвищення цін на квитки на 21% в 2015 р