ua en ru

Поїзди Hyundai готові до роботи в зимових умовах, - "Укрзалізниця"

Залізнична інфраструктура швидкісного пасажирського ходу готова до роботи в зимових умовах. До безперебійної експлуатації в зимовий період буде підготовлено і новий рухомий склад. Такі гарантії дали представники компанії Hyundai Corporation генеральному директору "Укрзалізниці" Сергію Болоболіну 3 жовтня 2013 р., повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

"Готовність українських залізниць до роботи в зимовий період становить 97-98% по окремих господарствах. Минулого місяця ми комісійно оглянули залізничну інфраструктуру тих ділянок від Донецька до Львова, на яких експлуатуються швидкісні поїзди. Можу сказати: інфраструктура швидкісного руху готова до роботи в зимових умовах. Що ж до рухомого складу, то всі недоліки, виявлені в процесі експлуатації електропоїздів, на сьогодні практично усунені", - повідомив Болоболін.

Болоболін розповів, що спеціалісти "Української залізничної швидкісної компанії" та компанії-виробника Hyundai Corporation проаналізували підсумки експлуатації корейських поїздів у минулий зимовий період. Висновки лягли в перелік заходів, які дозволили фахівцям підготувати електропоїзди до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 рр. Більшість із запланованих 27 видів технічних робіт уже виконані.

"Замінено близько 60 струмоприймачів, склопакети у салонах поїздів, модернізовано захист нижньої частини вагону від впливу зовнішнього середовища. Усі ці та інші роботи були виконані компанією-виробником за гарантійними зобов'язаннями", - наголосив генеральний директор "Укрзалізниці".

Спеціалісти також перевірили справність вимикачів, перемикачів струму, заземлювачів й іншого обладнання електропотягів, які модернізували іще навесні 2013 р. Зараз у поїздах посилюють бампери, міняють світловідбивні смуги лобової частини головних вагонів, виготовляють гачки адаптерів автозчеплення, проводять інші сервісно-технічні роботи.

Підготовка швидкісних електропоїздів до експлуатації проходить триступеневий контроль якості. Із кінця серпня за виконанням робіт стежать штатні приймальники. До 15 жовтня весь рухомий склад "Інтерсіті+" буде готовий до експлуатації в зимовий період - такі гарантії дали представники компанії Hyundai Corporation, говориться у повідомленні.