ua en ru

Рухомий склад "Укрзалізниці" зношений на понад 90%

Рухомий склад "Укрзалізниці" зношений на понад 90% Фото: поїзди (РБК-Україна)

"Укрзалізниця" підготувала програму, яка передбачає спрямування 108 млрд гривень на оновлення рухомого складу

Руховий склад "Укрзалізниці" зношений на понад 90%. Про це заявив директор з економіки й фінансів "Укрзалізниці" Андрій Рязанцев під час наради з учасниками транспортного ринку в Федерації роботодавців України, передає прес-служба підприємства.

Рязанцев підкреслив, що у зв'язку зі зношеністю рухомого складу через кілька років закінчиться термін служби практично в більшості наявних у компанії вагонів та локомотивів. Для вирішення проблеми "Укрзалізниця" підготувала програму, яка передбачає спрямування 108 млрд гривень на оновлення рухомого складу до 2021 року.

"У стратегії ми закладали індексацію тарифів на рівні росту індексу цін виробників, і при цьому фактично лише 28 % потреб "Укрзалізниці" будуть покриватися за рахунок зміни тарифу. У нас немає жодної можливості за рахунок лише індексації тарифів відремонтувати та оновити рухомий склад повністю, бо він доведений до крайності. Доходів від індексації в 2017-2021 роках стане покрити лише 28% інвестицій . Решта - це буде наша внутрішня ефективність або це буде залучення ресурсів", - зазначив Рязанцев.

Нагадаємо, раніше в "Укрзалізниці" заявили, що можуть підвищити тарифи на вантажоперевезення на 15%.