ua en ru

Підрив поїзда з вугіллям в Луганській обл. організували бойовики і спецслужби РФ, - Булатов

Підрив поїзда з вугіллям в Луганській обл. організували бойовики і спецслужби РФ, - Булатов Фото: вагон з вугіллям, що зійшов з рейок

В результаті вибуху з рейок зійшли 2 вагона поїзда

Підрив залізничних шляхів у Луганській області 18 серпня, в результаті якого з рейок зійшли два вагони поїзда з вугіллям, організували бойовики т. н. ЛНР за допомогою російських спецслужб. Про це на своїй сторінці в Facebook написав екс-міністр молоді та спорту України, а нині військовослужбовець - Дмитро Булатов.

"Вчора близько 15:00 на околиці села Нижнє Тепле Луганської області стався теракт, організований незаконним збройним озброєні бандформування ЛНР з участю спецслужб Російської Федерації. Диверсійно-розвідувальна група противника у складі трьох осіб замінувала залізничне полотно, яке проходить по підконтрольній території Україні. За словами очевидців, залізничний склад з вугіллям йшов з боку ЛНР на Луганську ТЕС, що належить одіозному олігарху Рінату Ахметову", - повідомив Булатов.

За його словами, були закладені дві міни ТМ-62М, по одній під кожну рейку.

"Такий Заряд міни 7,5 кг тротилу плюс тротилові шашки по 400 г в якості детонатора. Від мін протягнуть провід. Активується таке саморобний пристрій шляхом підключення проводу до батарейці крона. Ворог замінував залізничне полотно на повороті, там, де погана видимість. Протягнули провід і залягли в очікуванні складу. При проході складу активували міни. Одна вибухнула, друга не спрацювала через тупості встановлюють. Вони допустили очевидну помилку. Один з диверсантів заліг недалеко від полотна і до нього долетіла щебінка, разлетевшаяся від вибухової хвилі. Плюс, напевно, його контузило. Решта двоє залягли в лісопосадці недалеко від полотна з метою прикриття. Два останні вагони з вугіллям пішли під укіс. Решта складу в нормі", - зазначив екс-нардеп.

Булатов також додав, що зараз заходи безпеки посилені і також проведені попереджувальні заходи.

Вчера около 15:00 на окраине села Нижнее Теплое Луганской области произошел теракт организованный незаконным вооруженным...

Posted by Дмитрий Булатов on 19 августа 2015 г.

Нагадаємо, на початку серпня в Луганській області проросійські бойовики підірвали залізничну колію на перегоні Сентянівка - Шипилово.