ua en ru

Підозрюваний у вимаганні великого хабара на момент затримання працював у НАБУ, - джерела

Підозрюваний у вимаганні великого хабара на момент затримання працював у НАБУ, - джерела Фото: НАБУ

Також про це свідчать записи його телефонних розмов

Затриманий в п'ятницю, 19 травня, за вимагання хабара у розмірі 150 тис. доларів до останнього часу працював у Національному антикорупційному бюро України (НАБУ). Про це РБК-Україна повідомили джерела в правоохоронних органах, також вони надали копію роздруківки телефонних розмов підозрюваного.

Зазначимо, за інформацією РБК-Україна, мова йде про Олександра Самкового, який на момент подання е-декларації обіймав посаду заступника начальника відділу оперативно-технічного управління НАБУ.

Зокрема, згідно наявному в розпорядженні редакції документу, затриманий у телефонній розмові вказував, що його залучили до участі у службовому розслідуванні щодо ДТП, яке скоїли нетверезі співробітники НАБУ.

"П'ять п'яних НАБУшников розбили трактор і машину мультіван. Зараз мене включили в службове розслідування", - сказав підозрюваний, згідно роздруківці розмови.

Підозрюваний у вимаганні великого хабара на момент затримання працював у НАБУ, - джерела

Фото: копія роздруківки телефонної розмови затриманого

У той же час, згідно з раніше опублікованою інформацією, службове розслідування щодо цього інциденту, було розпочато 15 травня.

"На прослушку він був поставлений 15 травня, коли його почали підозрювати у вимаганні, за яким потім і затримали, ті самі 150 тисяч", - розповіло джерело РБК-Україна.

Таким чином, згідно з інформацією джерел, на момент 15 травня підозрюваний продовжував працювати в НАБУ, інакше він не міг би бути залучений до участі у службовому розслідуванні.

Нагадаємо, відразу ж після затримання підозрюваного в п'ятницю, 19 травня, в НАБУ заявили, що він не має відношення до бюро. Пізніше, 20 травня, в НАБУ все ж уточнили, що затриманий дійсно працював у бюро, але тільки до лютого 2017 року, і на момент затримання не мав до антикорупційного органу ніякого відношення