ua en ru

Підозрюваний у теракті в Фінляндії хотів вступити до ІДІЛ, - джерело

Підозрюваний у теракті в Фінляндії хотів вступити до ІДІЛ, - джерело Фото: поліція Фінляндії (poliisi.fi)

Мешканці центру з прийому біженців в Турку повідомляли про загрозливу поведінку підозрюваного в теракті не один раз

Головний підозрюваний у вбивствах у фінському місті Турку Абдеррахман Мешках намагався дізнатися, як приєднатися до терористичної організації "Ісламська держава". Про це пише фінське видання Yle, посилаючись на свої джерела.

За інформацією журналістів, він вважав, що фіни - неправовірні.

Мешканці центру з прийому біженців в Турку неодноразово повідомляли про загрозливу поведінці Мешкаха керівництву центру, йдеться в матеріалі.

"Справжнє ім'я чоловіка - не Абдеррахман Мешках. Він хвалився, що назвав представникам фінської влади вигадані ім'я і вік. Його справжнє ім'я і вік невідомі", - пише Yle.

Джерела видання припускають, що насправді Мешкаху більше 20 років, а не 18, як він повідомляв раніше.

У центрі з прийому біженців чоловік слухав радикальні проповіді через свій мобільний телефон. Одному з жителів центру він розповів, що вбив людину в Марокко. В основному Мешках проводив свій час з п'ятьма іншими марокканцями. Серед них є люди, яких поліція підозрює в причетності до теракту в Турку, зазначає Yle.

У центрі з прийому біженців Мешках також розповідав, що до приїзду до Фінляндії він їздив різними країнами Європи і, зокрема, продавав кокаїн в Італії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що десять людей постраждали в результаті нападу чоловіка з ножем на перехожих в центрі міста Турку у Фінляндії, і були госпіталізовані.