ua en ru

Підозрюваний у махінаціях глава Рахункової палати може втекти в Донецьк, - НАБУ

Підозрюваний у махінаціях глава Рахункової палати може втекти в Донецьк, - НАБУ Фото: Роман Магута може втекти до ДНР

НАБУ не погоджується з позицією прокуратури щодо обрання запобіжного заходу Магуті не пов’язаного з триманням під вартою

Підозрюваний у махінаціях з житлом глава Рахункової палати України Роман Магута може втекти в окупований Донецьк. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національного антикорупційного бюро України.

Як зазначається, НАБУ вітає оперативну реакцію генерального прокурора на матеріали, зібрані детективами бюро в ході розслідування. Разом з тим, у відомстві наголошують на необхідності дотримання всіх процедурних норм, у тому числі й в частині оприлюднення інформації до фактичного повідомлення про підозру. Оскільки нехтування цими правилами може зашкодити розслідуванню.

"НАБУ не може погодитися з позицією органів прокуратури, висвітленою у ЗМІ, щодо обрання запобіжного заходу голові Рахункової палати України не пов’язаного з триманням під вартою. Зокрема, через високий ризик його втечі до тимчасово окупованої території (м. Донецьк), де підозрюваний та члени родини мають об’єкти житлової нерухомості", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Спеціальна антикорупційна прокуратура (САП) буде просити суд обрати запобіжний захід Магуті.