ua en ru

Підозрюваний у справі про вбивство Нємцова оскаржив арешт

Хамзат Баха, один з п'яти підозрюваних у вбивстві опозиційного політика Бориса Нємцова, оскаржив арешт. Його адвокат Софія Рубасская повідомила РБК, що у вівторок вона подала апеляційну скаргу в Мосміськсуд.

"Ми долучили до справи документи про те, що у мого клієнта шість дітей і проблеми зі здоров'ям", - розповіла адвокат.

Сторона захисту просить суд змінити міру запобіжного заходу на більш м'яку. Сам Баха, за словами Рубасской, провину не визнає і стверджує, що в ніч вбивства знаходився разом зі своєю дружиною. Поки офіційне обвинувачення йому не пред'явлено, зазначила Рубасская, але від більш докладних коментарів вона відмовилася, повідомивши, що з адвокатів слідчі взяли підписку про нерозголошення.

Дадаєву і Анзору Губашеву слідство пред'явило звинувачення у вбивстві по найму і незаконному обороті зброї.

У неділю, 8 березня, Басманний суд столиці видав санкції на арешт п'яти можливих співучасників вбивства Нємцова: лейтенанта дислокованого в Грозному чеченського батальйону "Північ" Заура Дадаєва, братів Шагида і Анзора Губашевих, а також Темерлан Ескерханова і Хамзат Баха. Всі вони, крім Дадаєва, вже тривалий час жили і працювали в Москві і Підмосков'ї.

На засіданні суду стало відомо, що Ескерханов працює охоронців нічного клубу і має шістьох дітей. Багатодітним батьком, також є і Баха. З усіх заарештованих провину визнав лише Дадаєв.

За словами джерела РБК, знайомого з ходом слідства, Дадаєв дав показання, згідно з яким вбивство політика було сплановано з причини "образи ісламу".

Офіційно мотив вбивства наслідком не називало. Борис Нємцов був убитий пізно ввечері на 27 лютого на Москворецькому мосту, коли повертався додому разом зі своєю супутницею Ганною Дурицькою. Кілер зробив у нього серію пострілів, а потім зник на автомобілі ZAZ Chance сірого кольору.