ua en ru

Підозрюваних у справі "Роттердам+" поки немає, - Холодницький

Підозрюваних у справі "Роттердам+" поки немає, - Холодницький Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

Холодницький вважає, що інцидент із прокладанням кабелю від "Охматдиту" до САП для прослуховування кабінетів прокурорів з розслідуванням цієї справи

Підозрюваних у справі про прийняття формули "Роттердам+" поки що немає. Про це у інтерв’ю "Голосу України" заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє РБК-Україна.

Також він не виключив, що інцидент із прокладанням кабелю від "Охматдиту" до САП начебто для прослуховування кабінетів прокурорів може бути пов'язаний саме із розслідуванням цієї справи.

"Фігурантів поки що немає. Прокурор, яка веде процесуальне керівництво, намагається встановити істину. І те, що вона доповідає мені, які дії робить, - бачу, що вона робить свою роботу. Взагалі такого поняття "фігуранти справи" немає. Воно придумано ЗМІ. Коли будуть підозри, можна буде про когось говорити. Поки що справа розслідується за фактом. Більше сказати нічого не можу", - сказав Холодницький.

Нагадаємо, раніше директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, прокоментував хід слідства у справі "Роттердам+". Він повідомив, що наразі НАБУ перебуває на фінальній стадії розслідування цієї справи.

Також повідомлялося, що в рамках розслідування справи щодо формули "Роттердам+" Солом'янський районний суд Києва надав НАБУ дозвіл на доступ до рахунків компанії українського бізнесмена Ріната Ахметова "ДТЕК Дніпроенерго" у "Укрсоцбанку".

Зазначимо, НАБУ проводить досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Національної комісії регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ) через формулу "Роттердам +".