ua en ru

Підозрюваному у розтраті екс-директору "Укрхімтрансаміаку" загрожує до 12 років ув'язнення

Підозрюваному у розтраті екс-директору "Укрхімтрансаміаку" загрожує до 12 років ув'язнення Фото: прокуратура

Також Бондику загрожує конфіскація майна

Підозрюваному у розтраті державного майна екс-директору державного підприємства "Укрхімтрансаміак" Віктору Бондику загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Як зазначається, ГПУ підозрює Бондика у розтраті державного майна в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб.

Досудовим розслідуванням установлено, що Бондик не маючи на те реальної необхідності у грудні 2010 умисно уклав договір від імені "Укрхімтрансаміаку" з Амстердамським торгівельним банком про термінову кредитну лінію на суму 35 млн доларів за відсотковою ставкою 8% з метою лише поповнення обігових коштів.

Крім того, без попереднього погодження Міністерства фінансів України та з метою приховування розтрати коштів за першим кредитом у листопаді 2011 року він умисно уклав ще один договір про термінову кредитну лінію на суму вже 48,2 млн доларів з відсотковою ставкою у 9,25%, у тому числі для погашення заборгованості за попереднім кредитом.

"Внаслідок таких дій Бондика тільки за період з 01.01.2015 по 15.11.2016 Амстердамському торгівельному банку безпідставно виплачено 2,3 млн доларів, що відповідно до курсу Національного банку України становило 58,3 млн гривень, в якості відсотків за користування недоцільним та економічно необґрунтованим кредитом. За скоєне кримінальне правопорушення зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі проводиться комплекс слідчих та розшукових дій для встановлення усіх обставин вчиненого злочину, притягнення всіх винних осіб до відповідальності та забезпечення відшкодування завданих збитків.

Нагадаємо, вчора ГПУ повідомила про підозру екс-директору "Укрхімтрансаміаку".