ua en ru

Підозрюваного у держзраді полковника ЗСУ залишили в СІЗО ще на 2 місяці

Підозрюваного у держзраді полковника ЗСУ залишили в СІЗО ще на 2 місяці Фото: судове засідання (скріншот із відео 5 каналу)

Шевченківський райсуд відхилив клопотання адвокатів щодо застави або домашнього арешту

Суд залишив під вартою ще на два місяці підозрюваного у державній зраді полковника Збройних Сил України Івана Без'язикова. Про це повідомляє "5 канал".

Зазначено, що 15 вересня 2017 року Шевченківський районний суд Києва відхилив клопотання адвокатів, які просили для підзахисного заставу або домашній арешт. Окрім цього, судді не задовольнили ще кілька клопотань адвокатів.

Як повідомляється, захисники наполягали на відводі прокурора, стверджуючи, що той був причетний до викрадення з лікарні та насильницького утримування Івана Без'язикова у ніч із 13 на 14 грудня 2016 року. Саме тоді Шевченківський суд обирав запобіжний захід затриманому СБУ Без'язикову. Однак через погане самопочуття підсудного "швидкою допомогою" доправили до лікарні, а згодом відпустили.

Нагадаємо, Івана Без'язикова правоохоронці затримали у грудні 2016 року. Йому закидають співпрацю зі спецслужбами Росії. Він - кадровий офіцер Збройних Сил України, керівник розвідки колишнього 8-го армійського корпусу ЗСУ, розформованого у березні 2015 року. Три роки тому, 16 серпня, його взяли в полон терористи так званої ДНР. Через два роки під час спецоперації СБУ його звільнили. Сам військовий співпрацю з бойовиками та російськими спецслужбами заперечує.