ua en ru

Підозрювана у нападі на АТОшника перебуває у шлюбі з громадянином РФ, - представник бійця

Підозрювана у нападі на АТОшника перебуває у шлюбі з громадянином РФ, - представник бійця Фото: Катерина Лапінська (РБК-Україна)

Підозрювана приховує свідоцтво про шлюб

Представниця постраждалого учасника АТО Дмитра Іващенка Наталя Фещик у Подільському районному суді Києва заявила, що підозрювана у нападі на бійця перебуває у шлюбі з громадянином Росії і переховує свідоцтво про шлюб. Про це Фещик заявила у залі суду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сторона обвинувачення прийшла з конкретними ризиками тримання під вартою. Був злочин другого числа, людина виїхала в інше місто, змінила колір волосся, зачистила всі соцмережі, людина повністю обірвала всі коріння. Як ми можем стверджувати, що вона не ухиляється від слідства. Підозрювана приховує надзвичайно важливий факт - свідоцтво про шлюб. А одружена вона з громадянином Росії. А для Росії не потрібний закордонний паспорт", - підкреслила вона.

У зв'язку з цим Фещик попросила застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Я не хочу звинувачувати правоохоронну систему. Мають місце взагалі факти незаконного перетину кордону. Я дуже прошу суд прислухатись до мене і прошу застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Окрім того, від слідства ухиляються ще чотири особи", - повідомила вона.

Нагадаємо, Подільський райсуд Києва почав розгляд міри запобіжного заходу щодо підозрюваної Лапінської Катерини в нападі на учасника АТО.