ua en ru

На Подолі у дворі одного із приватних будинків стався вибух

На подвір'ї одного із приватних будинків у Подільському районі Києва стався вибух, у результаті інциденту було пошкоджено автомобіль господаря будинку, ніхто з людей не постраждав. Повідомлення про це надійшло сьогодні близько 08:00 до чергової частини Подільського райуправління столичної міліції, передає ВЗГ ГУМВС України в м.Києві.

На місце події прибула слідчо-оперативна група райуправління, фахівці вибухотехнічної служби Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС України в Києві (НДЕКЦ).

За словами господаря будинку, невідомий пізно вночі через паркан кинув у двір вибуховий пристрій. Крім пошкодженої машини, були також розбиті вікна у приміщенні господарської будівлі. Крім цього, під час розмови з міліціонерами чоловік зауважив, що нікого не підозрює і жодних погроз не отримував.

Правоохоронці ретельно обстежили місце події і прилеглу територію. За попередніми висновками фахівців служби НДЕКЦ, вибуховим пристроєм, найімовірніше, є ручна граната РГД-5.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 10-ти років.

Нагадаємо, в лютому в Подільському районі Києва стався розбійний напад на автозаправну станцію.

За даними на початок минулого місяця, в Києві істотно погіршилася ситуація з незаконним зберіганням зброї.