ua en ru

Підгрупа контактної групи домовилася про відновлення Донбасу

Підгрупа контактної групи домовилася про відновлення Донбасу Фото: Мартін Сайдик

Сторони домовилися про відновлення водопостачання та залізничного сполучення

Спеціальний представник голови ОБСЄ Мартін Сайдик повідомив, що підгрупа з економічних питань контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі домовилася з питань відновлення водопостачання та залізничного сполучення в регіоні. Про це передає ТАСС.

"Група з економічних питань обговорила і досягла домовленості з двох блоків питань. Перше - водопостачання. Це тривале і делікатне питання. Досягнута домовленість, що експерти відвідають два об'єкти в Донецькій і Луганській областях. В їх безперебійній роботі зацікавлені всі сторони", - сказав Сайдик.

За його словами, другий блок питань стосується відновлення залізничного сполучення на ділянці Микитівка-Майорськ Донецької області.

"Наступного тижня буде розроблений графік з розмінування та відновлення залізничної інфраструктури на цій ділянці. Він відіграє важливу роль для здійснення поставок вантажів. Всі роботи будуть проводитися із залученням усіх сторін, в тому числі Донецької залізниці", - зазначив він.

Що стосується роботи підгрупи з гуманітарних питань, Сайдик пояснив, що її учасники прийшли до єдиної думки - "створити умови для відновлення роботи контрольно-пропускного пункту через лінію дотику в Луганській області", який в даний час закритий для пересування цивільного населення та автотранспорту.

"Необхідно зробити все можливе для організації безпечного постачання населення, яке проживає в лінії зіткнення, гуманітарними вантажами", - додав він.

Нагадаємо, представники України і ДНР/ЛНР в Мінську обмінялися списками полонених.