ua en ru

Підготовку до зими гальмують 16-мільйонні борги тепловиків за газ, - "Житомиргаз"

Головне теплопостачальне підприємство Житомира заборгувало "Житомиргазу" понад 9 млн грн за послугу з розподілу газу. Підприємство не погасило заборгованість навіть після чотирьох місяців після закінчення опалювального періоду та низки попереджень від "Житомиргазу", заявили в прес-службі компанії.

У четвірці мільйонних боржників також підприємства ТКЕ Коростеня, Бердичева та Малина. Разом з ними сума заборгованості становить 16 млн гривень.


"Житомиргаз" з початку року постійно звертається до місцевих органів влади за сприянням у погашенні заборгованості та з проханням налагодити фінансову дисципліну підлеглого міській раді комунального закладу, як це зробили в інших регіонах. Однак керівництво міста залишається в стороні від проблеми, яка склалася з "Житомиртеплокомуненерго". Більш того, днями на сесії Житомирська міська рада прийняла рішення про виділення підприємству понад 9 млн грн для технічних потреб, проте не подбала про погашення його заборгованості за газ", - йдеться в повідомленні.

У період активної підготовки газових мереж до зими така заборгованість для "Житомиргазу" є істотною перешкодою.