ua en ru

За підтримки Ярославського при Харківському університеті міського господарства з'явиться бізнес-хаб

За підтримки Ярославського при Харківському університеті міського господарства з'явиться бізнес-хаб Фото з відкритих джерел

Проект сприятиме розвитку технологічних і соціальних інноваційних ідей

Сьогодні при Харківському національному університеті міського господарства ім. Бекетова (ХНУГХ) відкрився "Центр трансферу технологій "Мегаполіс". Проект має своєю метою сприяння розвитку технологічних та соціальних інноваційних ідей, їх реалізації та впровадження в практику роботи підприємств.

Фінансову підтримку Центр трансферу технологій "Мегаполіс" забезпечив Олександр Ярославський, власник і президент групи DCH, відомої системним стратегічним співробітництвом також з Харківським національним університетом ім. Каразіна та Національним технічним університетом "КПІ".

Зокрема, раніше Ярославський допоміг увічнити пам'ять відомих вчених, які мали відношення до "першої столиці" – Іллі Мечникова, Льва Ландау, Саймона Кузнеця, Петра Гулака-Артемовського, Олексія Бекетова.

"Сьогодні ми відкриваємо унікальний Центр трансферу технологій, який був створений за підтримки нашого друга, почесного доктора університету – Олександра Владиленовича Ярославського. В черговий раз Олександр Владиленович підтримав наш університет, як це робить вже кілька років поспіль: виділяючи фінансову допомогу для наших молодих науковців, а також допомагаючи створювати безліч різних лабораторій", - сказав на церемонії відкриття хаба ректор ХНУГХ Володимир Бабаєв.

А заступник губернатора Харківської області Анатолій Бабічев підкреслив роль бізнесу у розвитку науки і освіти

"Важливо, що бізнес небайдужий і всіляко допомагає розвиватися науці. Також хочу відзначити синергію, у зв'язці органів державної влади, бізнесу та науки, яка дозволяє розвивати потужний науковий потенціал. Даний хаб має стати поштовхом для створення подібних центрів в інших закладах", - зазначив він.

За підтримки Ярославського при Харківському університеті міського господарства з'явиться бізнес-хаб

Основним завданням "Центру трансферу технологій "Мегаполіс" є створення бізнес-простору, орієнтованого на ефективне використання наукового і науково-технічного потенціалу університету з метою розробки, освоєння і використання інтелектуальної власності ВНЗ і розвиток співробітництва з комерціалізації розробок.

В основу діяльності Центру трансферу технологій "Мегаполіс" закладені принципи наукової кооперації, вільного доступу до ресурсів, міждисциплінарних досліджень, що сприяють підвищенню наукового та науково-технічного потенціалу студентів, молодих вчених та викладачів українських внз.

Нагадаємо, що свого часу Олександр Ярославський захистив дисертацію по сучасним технологіям виробництва промислової продукції і є кандидатом технічних наук. А в 2017 році вчена рада Харківського національного університету міського господарства їм. Бекетова (ХНУГХ) присвоїв бізнесменові науковий ступінь почесного доктора цього університету (Doctor Honoris Causa).