ua en ru

Під КМДА пікетувальники палили шини

Біля стін Київської міської державної адміністрації (КМДА) під час проведення санкціонованого мітингу активісти запалили шини. Про це повідомила прес-служба ГУ МВС України в м. Києві.

Мітингувальники пікетували проти підняття цін на проїзд у столиці.

"Активісти принесли з собою кілька автопокришок. У подальшому громадяни з числа мітингувальників підпалили шини. На місці працівники міліції, що здійснювали охорону громадського порядку, затримали чотирьох громадян. Для дачі пояснень їх доставили до відділу міліції. Одному із чоловіків викликано лікарів, з незначними опіками шкіри його госпіталізовано до медустанови для надання необхідної допомоги" , - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі вогонь загасили, біля будівлі КМДА залишаються близько 30 мітингувальників.

У свою чергу як сьогодні заявив мер Києва, голова КМДА Віталій Кличко, міська адміністрація була вимушена підняти ціни на проїзд для подальшої ефективної роботи метрополітену.

"Наше завдання - щоб в нинішніх реаліях метро працювало ефективно і надійно. Ніхто ж сьогодні не хоче щоб громадський транспорт у столиці зупинився. Тож ми вимушені були піти на такий непопулярний крок і підняти ціни на проїзд, виходячи з економічної ситуації", - цитує слова Кличка його прес-служба.

Нагадаємо, з 7 лютого 2015 р. у Києві ціни на проїзд у громадському транспорті зросли у 2 рази.