ua en ru

Під Кабміном пенсіонери вимагають повернення субсидій і збільшення пенсій

Близько сотні пенсіонерів з Києва і області в п'ятницю, 24 жовтня, провели пікет біля будівлі Кабінету міністрів з вимогами повернути субсидії, збільшити пенсії та забезпечити тепло в квартирах цієї зими.

За словами пенсіонерів, вони сьогодні поставлені на межу виживання, оскільки їх пенсій не вистачає для придбання необхідних продуктів, ліків та оплати комунальних послуг.

"У нас пенсія становить 900-1000 грн, а тарифи на ЖКГ ростуть. Нам доводиться вибирати між тим, щоб поїсти або оплатити тарифи", - наголосила одна з мітингувальників.

Пенсіонери вважають, що сьогодні уряд обманює людей, розповідаючи, що пенсіонерам нараховують субсидію. "Її нараховують зовсім за іншим тарифом, і вона буде дуже маленька, вона не покриє витрати, які нам необхідно буде платити", - сказала одна з активісток.

"Те, що пенсіонери і ветерани вийшли під Кабмін - це закономірно", - заявив у коментарі про пікеті пенсіонерів один з лідерів "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул.

"Скільки можна цій владі знущатися над людьми похилого віку? Їм заморозили пенсії, вони сидять у холодних квартирах, і це все на тлі подорожчання в два рази цін на продукти харчування та на медикаменти. "Опозиційний блок" захистить наших пенсіонерів, наших ветеранів, тих, хто своїми руками все життя творив нашу країну", - сказав Олександр Вілкул.

Під Кабміном пенсіонери вимагають повернення субсидій і збільшення пенсій

Під Кабміном пенсіонери вимагають повернення субсидій і збільшення пенсій