ua en ru

Під Іловайськом пропали українські журналісти, - НСЖУ

Під Іловайськом Донецької області зникли журналісти "Дорожнього контролю" і "Еспрессо ТВ", зв'язку з ними немає вже майже добу.

Під Іловайськом Донецької області зникли журналісти "Дорожнього контролю" і "Еспрессо ТВ", зв'язку з ними немає вже майже добу. Про це йдеться в повідомленні служби інформації Національної спілки журналістів України.

"Керівник проекту "Дорожній контроль" Ростислав Шапошников разом з журналістом "Еспрессо ТБ" Єгором Воробйовим і оператором каналу потрапили в оточення в районі села Многопол'є між Іловайськом і Кутейниковим", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що журналісти перебували разом з другим взводом 39 батальйону. Як розповіла журналістка "Дорожнього контролю" Юлія Мартинова, останній раз з ними був зв'язок вчора близько 13:00. Шапошников повідомив колегам, що їх закидали мінами, покинути зону бойових дій вони не можуть, оскільки в автомобіль журналістів потрапила міна, він повністю розтрощений. Журналіст просив підмогу і зазначив, що МВС нічим не допомагає.

"Вони поїхали туди в п'ятницю, весь час перебували під Іловайськом. Ростислав розповідав, що вночі з неділі на понеділок до їх взводу наближаються російські танки. Потім вночі їх обстрілювали. Терористи оточили взвод повністю. Наші колеги перебували там у польових умовах, Ростислав ніяких матеріалів не встиг звідти передати. Вчора взагалі ніхто не знав, що з ними обірвався зв'язок, навіть в "Еспрессо ТБ" не знали про долю журналістів, - розповідає журналістка.

За її словами, звернення в будь-які інстанції щодо долі цього взводу і журналістів, які там перебували, не дають результатів.