ua en ru

Під Іловайськом загинуло або пропало безвісти понад 80 українських військовослужбовців, - МВС

У боях під Іловайськом (Донецька область) загинуло або пропало безвісти понад 80 українських військовослужбовців.

У боях під Іловайськом (Донецька область) загинуло або пропало безвісти понад 80 українських військовослужбовців. Про це в інтерв'ю Euronews заявив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Під Іловайськом сталася велика трагедія. ...На сьогодні ми закінчуємо підводити дані про втрати, які понесли там. Полоненими в батальйоні "Донбас" налічується близько 81 бійця. Вони знаходяться зараз в Донецьку", - розповів Геращенко.

За його словами, комбат батальйону і його підлеглі ведуть переговори про обмін полонених.

"За втратами: у "Донбасі" між 30 і 40 бійців вважаються загиблими або зниклими без вісті. Чому не можемо точно сказати - навіть цієї ночі вийшов ще один чоловік, боєць батальйону "Миротворець" з оточення, причому він йшов вже 5 діб (за станом на 4 вересня). Дуже великі втрати завдали батальйону "Миротворець". З 90 бійців, які прийшли в Іловайськ, 21 зараз вважаються такими, які зникли безвісти, 4 гарантовано були втрачені на полі бою", - зазначив Геращенко.

Він додав, що з тих, хто зник - є поранені, які перебувають у госпіталях, або ж ховаються на території бойовиків.

"Також великі втрати поніс батальйон "Дніпро-1" - це батальйон особливого призначення міліції Дніпропетровська. 10 вбитих і 9 тих, хто пропав безвісти", - додав Геращенко.