ua en ru

Під Дебальцевим сили АТО знищили 11 танків бойовиків, - ІС

Під Дебальцевим сили АТО знищили 11 танків бойовиків, - ІС

В районі Дебальцевого (Донецька обл) сили антитерористичної операції знищили 11 танків проросійських бойовиків. Про це йдеться в повідомленні народного депутата комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, керівника групи "Інформаційний супротив" Дмитра Тымчука в Facebook.

"Зведений танковий підрозділ супротивника з 16 танків, що прибув з району Красного Луча (Луганська обл, - ред.) після трьохдобових боїв виявився фактично розгромленим - 7 танків було підбито в першу добу наступу, 4 танки втрачені в ході ударів української артилерії протягом наступних двох діб", - йдеться в повідомленні.

Також, за словами Тымчука, ще 3 танка бойовиків вийшли з ладу з різних причин. Таким чином, на сьогодні із зведеного танкового підрозділу в строю залишилося всього 2 машини, при цьому 3 танка, з числа підбитих раніше, бойовики намагаються евакуювати для відновлення.

Крім того, в повідомленні зазначено, що під Дебальцевим російсько-терористичні війська проводять перегрупування сил, намагаючись після зриву наступу в районі Вуглегірська домогтися "корінного перелому" у подальших наступальних діях.

"У район Дебальцевського плацдарму противник додатково перекинув 18 танків, 23 бойових броньованих машин (ББМ), близько 55 одиниць критого вантажного автотранспорту. Перекидання сил і засобів здійснюється по двох основних маршрутах: східному - через Алчевськ, Стаханов та Брянку (Луганська обл, - ред.), а також по західному - через Сніжне, Шахтарськ і Єнакієве (Донецька обл., - ред)", - додав Тимчук.

Нагадаємо, 3 лютого в штабі АТО заявили, що проросійські бойовики зосередили свої зусилля на Дебальцевому.