ua en ru

Майже третина громадян України готова взяти участь в акціях протесту, - опитування.

В разі прийняття владою рішень, які суперечать національним інтересам України, 28,3% громадян України вважають, що вони особисто братимуть участь в акціях протесту. Такі дані соцопитування, яке 14-20 травня на замовлення Інституту політики провело «Українське демократичне коло».

Також, згідно з опитуванням, 58,6% громадян не збираються брати участь в акціях протесту, а 13,1% респондентів не змогли визначитись.

31% опитаних вважають Юлію Тимошенко найбільш активним та послідовним опозиціонером, на другому місці за цим рейтингом знаходиться Арсеній Яценюк (16,4%), на третьому - Анатолій Гриценко (6%). Далі йдуть Олег Тягнибок (3,8%), В'ячеслав Кириленко (2,4%), Віктор Ющенко (1,3%) та Юрій Костенко (0,4%).

54,5% опитаних вважають, що опозиція має конструктивно критикувати владу за наявності підстав, але без радикалізму. При цьому 26% опитаних дотримуються думки, що опозиція повинна бути лояльною та підтримувати дії влади. 14,3% українців вважає, що опозиція має непримиримо боротись за зміну чинної влади. Не змогли визначитись - 5,2%.