ua en ru

Чому квартири на вторинному ринку продаються гірше, ніж на первинному

Експерт пояснила, чому продавцям квартир на вторинному ринку варто бути полояльнее до покупців.Будиночок звернувся до експерта у сфері купівлі-продажу нерухомості, керівнику відділу продажів АН «Планета Оболонь» Юлія Войналович, щоб з'ясувати, що ж гальмує продажі на вторинному ринку нерухомості в нинішніх умовах.

Експерт пояснила, чому продавцям квартир на вторинному ринку варто бути полояльнее до покупців.

Будиночок звернувся до експерта у сфері купівлі-продажу нерухомості, керівнику відділу продажів АН «Планета Оболонь» Юлія Войналович, щоб з'ясувати, що ж гальмує продажі на вторинному ринку нерухомості в нинішніх умовах.

- Небажання продавців швидко реагувати на зростання курсу долара. Курс виріс в два рази, а вартість квартир впала лише на 20 %, відповідно для покупця вартість у гривні все одно залишилася космічної, - підкреслила Юлія Войналович.

- Як йдуть справи на первинному ринку? Вдалося забудовникам адаптуватися до ситуації?

- Компанії-забудовники, крім того, що продають житло за гривню, встановили більш демократичні ціни порівняно з ситуацією на вторинному ринку. Наприклад, сьогодні можна продати 3-х кімнатну квартиру площею 70 квадратних метрів на вул. Північної (Оболонський р-н) в будинку 80-х років і купити на вул. Полярної в тому ж районі 3-х кімнатну - площею 102 кв. м. в новому будинку. Як ви думаєте, куди піде покупець з готівкою? - помітила ріелтор.

Бо вторинний ринок переживає зараз нелегкі часи. Продажі помітно впали, і без прояву гнучкості продавці на вторинному ринку ризикують залишитися і зовсім без покупця, резюмувала експерт.