ua en ru

Станом на 11 жовтня камери встановлені на 28,25 тис. виборчих дільниць, - підрядчик

Станом на 11 жовтня 2012 р. камери для спостереження за парламентськими виборами в Україні встановлені на 28,25 тис. виборчих ділянок. Про це представники підрядника проекту, компанії "СІТРОНІКС ІТ" в Україні, заявили сьогодні під час представлення роботи апаратури на одній з виборчих дільниць Києва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на 11:00 ранку 11 жовтня програмно-апаратних комплексами (ПАК) для спостереження за ходом голосування на виборах народних депутатів обладнано 28 тис. 250 виборчих дільниць в Україні. Щодня встановлюється більше 2700 ПАК, роботи ведуться з восьмої ранку до півночі, тобто кожну хвилину підключається три ПАК. Таким чином, проектна команда на чолі з генеральним підрядником - "СІТРОНІКС ІТ" в Україні, реалізує проект в чіткій відповідності з відведеними термінами і планом робіт", - повідомив представник компанії.

Читайте також: У Полтавській обл. вкрали веб камери з виборчої дільниці

Зазначимо, ПАК складається з ноутбука Hewlett-Packard на базі процесора i5, двох web-камер високого розширення Logitech C310, периферійних пристроїв і засобів комутації. Як зазначив представник підрядника, вся апаратура була куплена за кордоном, зокрема в Росії.

Перша камера буде спрямована на місце видачі бюлетенів і проведення робіт зі списками виборців, друга - на стаціонарні скриньки для голосування.

На сьогоднішній день в реалізації проекту зайняті понад 7 тис. осіб - 600 людей в Києві й 6500 в інших регіонах країни.

Вартість одного комплекту ПАК становить 7 тис. 128 грн. Як уточнили в "СІТРОНІКС ІТ", існують ще інші фінансові пункти контракту. На виборчих дільницях, не забезпечених фіксованим зв'язком, розгортаються точки бездротового зв'язку різних стандартів, закуплені сервери для обробки і зберігання інформації. Створений центр обробки даних (ЦОД) побудований ситуаційний центр, сайт для трансляції, логістика, робота фахівців у регіонах, канали зв'язку.

Партнерами "СІТРОНІКС ІТ" по прокладці телекомунікаційних каналів є "Укртелеком", "ДатаГруп", "МТС Україна" і Wireless Development Alliance.

"Укртелеком" забезпечить роботу систем відеоспостереження на 12 тис. 462 ділянках (38,7% від загальної кількості дільниць), на яких зареєстровано близько 70% виборців. "Укртелеком" займається підключенням по дротовому зв'язку. "ДатаГруп" підключить до мережі 12,6 тис. ділянок (38,7% від загальної кількості дільниць). Всі виборчі дільниці компанія забезпечить сучасною супутниковою технологією, що працює в Ка-діапазоні. За станом на сьогодні "ДатаГруп"вже підключила до мережі більш ніж 9 тис. дільниць. Ще 10% виборчих дільниць забезпечує бездротовим з'єднанням компанія Wireless Development Alliance, що на сьогодні вже виконала 80% робіт. "МТС Україна" підключить 1719 дільниць, на яких відсутній провідний Інтернет.

Нагадаємо, компанія "СІТРОНІКС ІНФОРМАЦІЙНІ технології" в Україні обрана виконавцем робіт зі створення системи відеоспостереження на парламентських виборах. Відповідна постанова (№ 583-р від 20 серпня 2012 р.) була випущена Кабінетом міністрів України. Відповідно до технічного завдання, система охопить 32,2 тис. дільничних виборчих комісій по всій Україні.