ua en ru

За результатами місії МВФ в Україні очікується підписання меморандуму про економічну політику

За результатами роботи місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні очікується підписання меморандуму про економічну політику.

За результатами роботи місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні очікується підписання меморандуму про економічну політику. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства фінансів України (Мінфін).

Місія МВФ в Україні розпочала свою роботу 24 червня. Зокрема, вчора відбулася зустріч міністра фінансів Олександра Шлапака з членами місії МВФ на чолі з Миколою Георгієвим. При цьому, як наголошується, стартував перший перегляд кредитної програми stand by, за результатами якої буде прийматися рішення про надання Україні другого траншу.

У ході роботи місії МВФ, як повідомляє Мінфін, особливу увагу буде приділено стану реформування економіки та питання виконання показників бюджету. Зокрема, МВФ проаналізує як поточний стан виконання бюджету за п'ять місяців 2014 р., так і в перспективі до кінця року.

Наприкінці тижня також планується зустріч Шлапака з заступником директора Європейського департаменту МВФ Полом Томсеном, під час якої будуть обговорюватися поточні питання програми Stand by.

Нагадаємо, місія мвф працюватиме в Україні до 3 липня.

Попередній раз місія відвідувала Україну в березні 2014 р.

30 квітня рада директорів МВФ схвалила програму допомоги для України, яка передбачає виділення кредиту 17,01 млрд дол. у найближчі два роки.

У травні Україна отримала від МВФ перший транш кредиту в сумі 3,19 млрд дол.