ua en ru

На прохання протестувальників, зміст їхніх вимог доведено до Європарламенту, але до самих протестів опозиція не причетна,- Б.Тарасюк

Опозиція ніяк не причетна до організації протестних акцій підприємців. Це заявив народний депутат України, голова Комітету ВР з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк в ефірі телеканалу ТВі. «Опозиція внесла близько 800 поправок (до проекту Податкового кодексу) - це показник ставлення опозиції. Тому не треба штучно прив'язувати опозицію і політичні партії до організації цих протестів, в той же час неправильно й відокремлювати зовсім опозиційних політиків від протестних акцій»,- зауважив він.

Б.Тарасюк також заявив, що коли протестувальники звернулися до нього по допомогу, він допоміг, оскільки це був його обов'язок як народного депутата. «До мене звернулися з проханням довести до відома представників Європейського союзу зміст звернення учасників протестних акцій, і я це зробив: я і моя команда зробили переклад цього звернення на англійську мову, і зі своїм супровідним листом я направив документ на ім'я президента Європейського парламенту Єжи Бузека. Я знаю, що він його отримав і ознайомився зі змістом цього звернення».- запевнив народний депутат.

Разом з тим, Борис Тарасюк зауважив, що не може робити висновки щодо подальшої долі цього листа: «Чи цей лист став предметом розгляду у Європарламенті, чи ні - то інша справа. Особисто я вважаю, що президент Європарламенту довів до відома депутатів це звернення... Очевидно, що звернення учасників протестної акції підприємців України буде серед документів, які поширюватимуться серед депутатів Європарламенту. Я думаю, що завтра (сьогодні) Європейський парламент схвалить резолюцію щодо політичної ситуації в Україні, вона буде дуже критичною щодо згортання демократії, щодо прав і свобод».