ua en ru

За попередніми даними, телеконференція міністрів фінансів G7 відбудеться 8 серпня

Телеконференція міністрів фінансів "Великої сімки" (сімки промислово розвинених держав, G7), в ході якої планується обговорити напружену ситуацію на фінансових ринках, бюджетно-боргову кризу в Європі, а також зниження кредитного рейтингу США, відбудеться 8 серпня, передає японське агентство Kyodo, не приводячи своїх джерел.
Як очікується, в ході дискусії міністр фінансів Японії Йосіхіко Нода позначить офіційну позицію Токіо відносно втрати провідною світовою економікою вищого кредитного рейтингу: Японія довіряє американським монетарній владі і продовжить купувати казначейські облігації США.
Раніше джерела в уряді Японії повідомили, що телефонна дискусія міністрів фінансів країн G7 відбудеться 8 серпня до відкриття азіатських фондових майданчиків; як очікується, за підсумками консультацій буде прийнято спільну заяву.
Нагадаємо, з ініціативою проведення спеціальної наради міністрів фінансів країн G7 виступили президент Франції Ніколя Саркозі і глава уряду Італії Сільвіо Берлусконі. На думку двох лідерів, якщо за підсумками дискусій вдасться узгодити заходи щодо запобіганню нового витка глобальної фінансової кризи, то на наступному етапі це питання повинні обговорити глави держав і урядів країн G8.
Напередодні неназвані високопоставлені джерела в європейських дипломатичних колах повідомляли про підготовку наради міністрів фінансів і глав Центробанків країн "Великої сімки", яка могла пройти в два етапи (6 і 7 серпня ц.р.) у форматі телеконференції.
Тоді ж міністр фінансів Франції Франсуа Баруен, який, у разі скликання саміту G7 або G20, займе крісло голови форуму, повідомив, що про плани проведення позачергової зустрічі представників G7 говорити передчасно. Інформацію про підготовку дискусії також спростував заступник міністра фінансів Японії Фуміхіко Ігарасі.