ua en ru

За неофіційними даними, в найближчі дні Ф.Кастро може піти з поста першого секретаря компартії Куби

За неофіційними даними, в найближчі дні очікується відхід Фіделя Кастро з поста першого секретаря компартії Куби. Як повідомили агентству Reuters джерела, близькі до ситуації, наступником Ф.Кастро на посту лідера кубинських комуністів стане його молодший брат - Рауль Кастро, який вже є фактичним правителем Острова Свободи. Однак у цьому випадку залишається невідомо, хто ж стане другим за значимістю особою в партії (другим секретарем), оскільки у братів Кастро немає родичів, які б підходили на подібні посади, передає РБК.
Повідомляється, що наступне внутрішньопартійне голосування щодо кандидатури першого секретаря повинно відбутися в квітні 2011 р. на чергових зборах партії, однак перших офіційних заяв щодо кадрових перестановок можна чекати вже в найближчі дні. На цьому тлі варто відзначити, що крім відставки самого Ф.Кастро джерела очікують і інших важливих перестановок внутріпартійної верхівки.
Нагадаємо, що Ф.Кастро через хворобу відійшов від керівництва Кубою в 2006 р., передавши повноваження глави держави своєму братові, 79-річному Р.Кастро. З тих пір він майже не з'являвся на публіці, в західній пресі навіть з'являлися чутки про його смерть. Проте Ф.Кастро до цих пір користується авторитетом в країні і, зокрема, залишається першим секретарем Комуністичної партії Куби. Останнім часом він все частіше почав виходити в світ - давати інтерв'ю і виступати на певних заходах. 13 серпня Ф.Кастро виповниться 84 роки.