ua en ru

За неофіційними даними, Google претендує на покупку високотехнологічної компанії Interdigital

Інтернет-корпорація Google Inc. провела попередні переговори про придбання американського розробника безпровідних технологій Interdigital Inc., передає РБК. Жодна з компаній поки не дала коментарів щодо цих повідомлень. Раніше на цьому тижні Interdigital повідомила, що її рада директорів не виключає можливість продажу компанії.
За інформацією обізнаних джерел, Interdigital сподівається на таку суму операції з Google, яка не тільки б відображала безпосередню вартість її патентного портфелю, але і довгострокові майбутні доходи від продажу ліцензій. Наголошується, що Google - не єдиний кандидат на придбання Interdigital.
Google зацікавлена в придбанні Interdigital, оскільки недавно поступилася консорціуму компаній, що включає Apple, Microsoft, Research in Motion, в аукціоні з розпродажу телекомунікаційних патентів збанкрутілої канадської компанії Nortel Networks.
Відзначимо, що Interdigital володіє приблизно 8,8 тис. патентів у сфері телекомунікацій і продає відповідні ліцензії. Інтелектуальна власність компанії включає технології безпровідної передачі даних, усунення перешкод під час телефонних дзвінків, розширення зони покриття, оптимізації використання робочих частот і так далі. Ринкова капіталізація Interdigital складає приблизно 3,1 млрд дол., виручка за 2010 р. склала 395 млн дол.