ua en ru

За неофіційною інформацією, сили Каддафі застосували біля Сірта ракету системи "Скад"

Сили, вірні лівійському лідерові Муаммару Каддафі, в районі міста Сірта застосували проти повстанців ракету системи "Скад". Про це агентству Reuters на умовах анонімності сьогодні заявив представник Міністерства оборони США.

Чиновник сказав, що не має в своєму розпорядженні більш детальної інформації. Невідомо також і те, що могло бути уражено ракетою "Скад".

Як повідомляє телеканал Al Arabia з посиланням на представника Перехідного національної ради, лівійські повстанці захопили аеропорт Тріполі. За його словами, повстанські сили контролюють близько 80% міста, у тому числі державне телебачення.

Нагадаємо, за останніми новинами з Лівії, син Каддафі Саїф аль Іслам знаходиться в руках опозиції. Лівійські повстанці затримали також його братів - Мохаммеда (який, за деякими даними, пізніше втік) і Сааді Каддафі. Місцезнаходження самого лівійського лідера залишається загадкою. Окремі ЗМІ припустили, що полковник може перебувати на Мальті або спробувати перебратися на острів в разі захоплення Тріполі опозицією. У відповідь мальтійська влада заявила, що заарештує і видасть лівійського лідера Міжнародному трибуналу в Гаазі, якщо той з'явиться на території цієї острівної держави.

В той же час представники Пентагону вважають, що Каддафі навряд чи залишив Лівію. За деякими даними, полковник все ще знаходиться у своїй укріпленої резиденції в кварталі Тріполі Баб-аль-Азизія, який контролюється вірними йому військами.