ua en ru

За неофіційною інформацією, ЄС, МВФ і ЄЦБ дозволили Греції знизити ПДВ з 23 до 20%

Євросоюз, Міжнародний валютний фонд (МВФ) і Європейський Центробанк (ЄЦБ) дозволили Греції знизити податок на додану вартість (ПДВ), щоб допомогти країні у скороченні дефіциту бюджету, повідомила у вівторок грецька газета Imerisia.

Згідно газеті, Афіни отримали дозвіл від Євросоюзу, МВФ і ЄЦБ знизити ПДВ до 20% з 23%, щоб опозиційна консервативна партія погодилася прийняти додаткові заходи зі скорочення бюджетного дефіциту, передає Reuters.

Грецькі консерватори, які проголосували проти плану міжнародної фінансової допомоги, затвердженого для Греції в травні минулого року, давно намагаються знизити податки, оскільки вважають, що це сприяє зростанню ділової активності. Вони також вважають, що політика, що проводиться державою, є справжнім шоком для економіки.

Інша грецька газета Daily Ethnos, також повідомляє, що крім зниження ПДВ уряд має намір звільнити від сплати прибуткового податку тих, хто працює за контрактом і пенсіонерів.

У травні минулого року ЄС і МВФ виділили Греції 110 млрд євро на порятунок економіки. Оскільки Греція не зуміла виконати всі цілі щодо скорочення бюджетного дефіциту, інвестори заговорили про можливий дефолт по боргу в розмірі 327 млрд євро.
Греції довелося прискорити пошук способів боротьби з бюджетним дефіцитом після того, як МВФ минулого тижня заявив, що не може схвалити черговий транш кредиту 29 червня, якщо Євросоюз не гарантує забезпечення фінансової допомоги Афінам у наступному році.