ua en ru

За неофіційними даними, депутати ВР готують законопроект, який дозволить закривати будь-який файлообмінник

Освітній комітет Верховної Ради під керівництвом Максима Луцького (Партія регіонів) у середу, 25 квітня, рекомендуватиме до другого читання законопроект №6523 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав", який дозволить закривати будь-який файлообмінник або інший інтернет-ресурс без рішення суду. Про це у своєму блозі заявила депутат ВР Україна Леся Оробець.

За її словами, у разі прийняття даного законопроекту, фінансові і правові санкції можна буде пред'явити будь-якому українському провайдеру та файлообмінникам з метою контролю за інтернет-простором в період передвиборної кампанії до Верховної Ради.

"У разі прийняття проекту нинішня більшість отримає контроль над інформаційним інтернет-простором, а також його комерційними ресурсами", - зазначає депутат.

Зокрема, законопроект передбачає можливість припинення роботи інтернет-ресурсу за сприяння провайдерів.

Слід зазначити, що законопроект №6523 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав" був прийнятий ВР у першому читанні ще у лютому 2011 р. Його ініціювали народні депутати від фракцій ПР, КПУ, Народної партії.

Нагадаємо, 19 квітня Державна податкова служба в Києві провела обшуки в офісах і на складах Rozetka.ua. Крім того, вчора, 20 квітня, стало відомо про обшук офісу інтернет-магазину Sokol.ua.